Gezgin Dergi

Baharda “Güneşin Evi” Fas Sahrası’na Büyülü Yolculuk

Gazella Turizm, 17-24 Nisan tarihleri arasında gezginleri Fas ve Sahra Çölü’nün gizemlerini keşfetmeye davet ediyor. Kuzey Afrika ve Fransız esintileri eşliğinde Casablanca’dan Marakeş’e uzanan yolculuk, Atlas Dağları’nın eteklerindeki benzersiz manzaralardan kum tepelerinde unutulmaz bir gün batımına kadar farklı deneyimleri, coğrafyaları ve kültürleri tek bir potada eritiyor.

Gazella Turizm’in en heyecan verici ilkbahar kültür turlarından biri, bugün Kuzey Afrika’da 9 milyon kilometrekarelik bir alanı kucaklayan Sahra Çölü’nün ve Kara Afrika’nın beyaz çehresi Fas’ın gizemlerini kapsıyor. Berberi, Arap ve Sahra halklarının kültürleriyle harmanlanan ve Fransız etkileriyle tamamlanan bu mozaik, gezginleri UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki 6 noktada buluşturuyor.

Rengarenk “medina”ları, uçsuz bucaksız çölleri, filmlerde gördüğümüz palmiyeli vahaları, geçit vermez dağları ve çarpıcı Mağribi mimarisi ile Fas, efsanevi Casablanca, imparatorluk şehri Rabat, büyüleyici Fez ve egzotik Marakeş ile Kuzey Afrika’nın kapılarını aralıyor. Sahra Çölü’nün sınırlarındaki Erfoud ise, 4×4 araçların eşliğinde kum tepelerinde gün batımını karşılıyor.

Fas ve Sahra Çölü’nde gezginleri neler bekliyor?

Turun fiyatı, tüm ekstra turlar ve kişiye özel havalimanı-ev transferleri dâhil 1.540 avro.

Hindistan Holi Festivali, Altın Üçgen, Küba, Özbekistan, Çin, Ürdün, Endülüs, Provence ve İtalya Göller Bölgesi gibi farklı coğrafyaları kapsayan Gazella Turizm’in ilkbahar turları hakkında daha fazla bilgi almak için http://gazella.com/turlar.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version