Gezgin Dergi

Fotoğraf tutkunları için Myanmar

Gazella Turizm, fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş önderliğinde düzenlediği Foto-Safari turlarından birini, bu kez 10 saat süren uzun bir yolculuk sonrası ulaşılabilen“altın kaplı” ülke Myanmar’a düzenliyor. Askeri diktatörlüğün zorlu dönemlerini atlattıktan sonra demokrasiye kavuşan ve gelişkin Budizm uygarlığının izinde huzur mertebesinde ulaşan Myanmar, 6 – 14 Aralık tarihleri arasında amatör ve profesyonel fotoğrafçıları keşfe davet ediyor.

myanmar-gazella-gezgindergi (3)
Myanmar

Uzun yıllar dünyaya kapılarını kapatan, bu nedenle Batı etkisinden uzak kalan Myanmar, bozulmamış Asya dokusuyla gezginlerin aradığı özgünlüğü sunabilen, kendi kültürüne sıkı sıkıya tutunmuş bir ülke. Uzun süre Burma olarak bilinen “altın kaplı” ülke, cunta yönetimi ve iç savaşlar nedeniyle şahit olduğu toplumsal trajedileri henüz bütünüyle geride bırakmamış olsa da, cana yakın insanları, masal diyarlarını andıran tarihi ve dini yapıları ve rengarenk sokaklarıyla fotoğraf tutkunları için gerçek ile gerçeküstünün ayırt edilemediği bir alem.

Foto-safarinin Türkiye’deki öncüsü Gazella Turizm, Myanmar’ı ziyaret etmek için en ideal dönem olan Aralık ayında sekiz günlük bir turla Bengal körfezinin Doğu kısmında yer alan bu gizemli ülkeyi gezginlerin objektifine katıyor. Yangon, InleGölü ve Bagan seyrinde ilerleyen tur, aynı zamanda kendine özgü fotoğraf teknikleri ve malzeme kültürünü katılımcılara aktarırken, gezginlere hayatın, fotoğrafçılığın ve yazarlığın tadını nasıl çıkarabileceklerini gösteriyor.

Myanmar’da Budist Rahipler

Myanmar turunda gezginleri neler bekliyor?

Myanmar

Dört yıldızlı superior otellerde konaklama imkânı sunan turun fiyatı, tüm ekstra geziler, 7 öğle yemeği ve 6 akşam yemeği dâhil 3.100 USD.

Exit mobile version