Gezgin Dergi

Gezgin Dergisi 104. Sayı ile huzurlarınızda..

Gezgin Dergisi 104. Sayı ile huzurlarınızda..

Gezmek, bakmak, görmek, gördüğünü yansıtmak bir kültürdür; bir yaşama biçimi, bir birikimdir.. Fotoğrafın amacının tanımlamak, sınırlandırmak ve ölçüp biçmek değil, yansıtmak, aktarmak, ortaya çıkarmak, özgürleştirmek olduğunun bilinciyle yine gezdik, gördük, yansıttık..

Bu sayıda:
Serpil Gül bu sayıda alıştığımız gibi yurt dışından değil Türkiye’den bir dosya ile karşınızda: Erdek.. Zamanın ve mekanın en güzel biçimde kesiştiği bu mekan Serpil Gül’ün birbirinden güzel fotoğrafları ve izlenimleri ile 104. Sayıda.. Serpil Gül kapak fotoğrafımızın da sahibi..

Samet Güler ve Photosensia grubu Karadeniz Yaylalarındaydı.. Pokut’tan Sal yaylasına bütün yaylalar birbirinden güzel fotoğraflarla ellerinizde.. Erhan Aşık, Ebru İnay, Serap Caymaz ve Photosensia ekibi bu dosyaya fotoğrafları ile katkıda bulundu.

Önder Kaya tarihi bir mekan olan Kavala’da idi. Yazı ve fotoğraflarıı ile yine bizi mekanın ötesine götürüyor..

Esra Özcan, Miquel Izquerdo Ortega’nın ve kendisinin fotoğrafları eşliğinde Madrid’i anlatıyor.. Endülüs’ün bu unutulmaz şehrini Esra’nın kaleminden keyifle okuyacaksınız..

Zafer Kantar’ın Kore, Halit Ömer Camcı’nın Ege izlenimleri seyretmeye değer..

Fatih Sınar’ın İzmir’in Mübadil Şarkıları dosyası Rembetiko eşliğinde duygulu bir ege esintisi olarak geliyor sayfalarımıza..

Portfolyomuz Ömer Yücel’e ait.. Manzara fotoğrafçılığının ve uzun pozlamanın önemli isimlerinden olan Ömer Yücel’in fotoğraflarını izlerken fotoğraf vasıtası ile bir mekanın içine girmenin ne olduğunu yaşayacaksınız..

Hayrettin Oğuz Bir Fotoğrafın Düşündürdükleri köşesinde Ali Bülbül’ün fotoğrafı üzerinden Yalnızlığı anlattı..

Gezgin’in Gör Dediği bölümümüzün bu sayıdaki konukları: Bekir Talha, Dilek Erim, Hümeyra Çelik, Gökhan Ayhan ve Mehmet Bedir..

Fotoğrafçının Gör Dediği bölümümüz ise Mehmet Aslan’ın..

Abone kampanyamıza gösterilen ilgi bizi daha da cesaretlendiriyor.. Kampanyamızın devam ettiğini tekrar belirtelim.. Yazılı ve görsel basının “sosyal” boyuta geldiği bu dönemde basılı bir dergi olabilmek/kalabilmek emek ve cesaret işi.. Sanal olan değil basılı olan kalacak.. Çünkü hakikati, tarihi ve anlamı imaj ve sanal olan değil, somut ve suret olan belirleyecek..

105. Sayı’nın heyecanı ile gezmeye devam ediyoruz..

Exit mobile version