Çarşamba , 12 Şubat 2025

Gezgin’in Gör Dediği : Sislerin Arasında

Yazı ve Fotoğraf : Oktay Subaşı

Güroymak ilçesinde bulunan Budaklı kaplıcaları henüz ticari şekilde işletilmediği ve tesis olmadığından kaplıca yazın şifa için gelenler tarafından kullanılırken kışın civar köylerde yetiştirilen manda ve atları yıkamak için buraya getiren çoban ve köy çocuklarına kalıyor. Kaplıcaya bu görüntüleri çekmeye gittiğim gün hava oldukça soğuk ve her yer sisle kaplanmıştı.

Kaplıcaya geldiğimizde arabadan inip yürürken havanın çok soğuk olması nedeniyle kaplıcadan yükselen buhar ve sisin yoğunluğu ile neredeyse göz gözü görmez diyeceğim bir ortamda, birden sisteki çocuğu ve bir anda arkasından yürümekte olan atı fark ettim. O an fotoğraf çekmek için arabadan hazırlıklı inmenin şansıyla makine hazır olduğundan bir iki kareyi hızla çektim. Sis ve buhar yoğunluğu nedeniyle zaten sonrasında fotoğraf çekmemize fırsat bulamadığım günün fotoğrafı bu fotoğraf olmuştu..

Gezgin’in Gör Dediği : Sislerin Arasında – Bu yazı 2015 yılının Haziran ayında yayınlanan Gezgin dergisinin 100. sayısından alınmıştır.

Yazar : OKTAY SUBAŞI

Oktay Subaşı (1966 Tatvan, Bitlis), yazar, fotoğrafçı ve akademisyen. İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra Tatvan Meslek Yüksekokulunda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir